Кои сме ние

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ 2022 – 2025

Антоанета Георгиева, Главен Координатор

Пътят ми в астрологията започна от оккултизма, през 1991г. започнах да уча в езотерична школа Новъй Акрополъ. Там прекарах 2 години и срещнах приятелка Водолей, която беше астролог от школата на Павел Глоба, тя ми разказваше за астрологията, и аз започнах да чета сама. Разбрах, че ми трябва система и кандидатствах в Академията, имах късмет да попадна в групата на Михаил Левин. Той ми даде знания и ми предаде любов към астрологията. Сега не мога да си представя живота без нея.

През 1998г основах астроцентър Урания в София, същата година започнаха и своето индивидуално обучение първите студенти, които след основния курс на обучение се  дипломират. За това след положени изпити получават документ от Московската Академия. През 2000г. стартират първите  очни групи, които се обучават изцяло по програмата на Московската Академия.

Функции

 • Координира изцяло дейността на сдружението, информация за членство и образователна програма;
 • Представя програмата, ценностите и целите на сдружението;
 • Изгражда стратегии за развитие и единни образователни критерии на сдружението;

e-mail: antoaneta.astro@gmail.com

web: http://urania-bg.com

моб: 0888 795 947


Галина Герасимова, Медии, Публикации и Връзки с обществеността

Първата ми среща беше с астролог, а после и с астрологията. Преди около тридесетина години отидох при Николай Дойнов с идеята да го снимам във филм за Учителя. Той, разбира се, ми направи хороскоп, а аз бях захласната от него, от знанията му, от пътя му, от живота му, от ученичеството му. Говорихме часове, дни, месеци, години… докато си замина от този свят. Чак тогава осъзнах, че вече беше пробудил моя „звезден двойник“ (така той наричаше душата) и копнежа ми към небесното познание. После беше лесно, срещнах Петър Найденов, той ми връчи ефемеридите и пергела и тръгнах в най-приказния път на звездите, мита, съзнанието, проекцията, себепознанието.

От 2007 г. започнах всеки понеделник въведение в астрологията за приятели. Жаждата за небесното познание разшири приятелския кръг в астрологично общество, а от 2010г. понеделничните „100 минути астрология“ са в Дома на Бялото братство на Изгрева в София. От създаването на любимото ми  Списание 8 водя астрологичната му рубрика.

 Функции

 • Координира и организира всички публикации в писмен и електронен вид;
 • Отговаря за всички медийни изяви на СПА с респект към астрологичното знание;
 • Организира представяне на астрологична литература и образователна програма;

e-mail: gerasimova.griva@gmail.com

моб: 0897 847 647


Ваня Кирицова, Връзки с Международни Астрологични Общности

Моят път в астрологията започна през 1990 г. с един параграф за Луна в Овен в книжка за популярна астрология. Не помня заглавието на книжката, но помня че прочетеното ми звучеше точно като мен – такава каквато исках да бъда и усещах, че съм като възможност и потенциал, който мога да реализирам.

Завършила съм Московската Астрологична Академия както и специализирани курсове при Бернадет Брейди и Марк Бони. За мен няма само една астрология, така както няма само една книга с приказки. В астрологичното познание има мъдрост, красота и скрит смисъл. Това преживяване се стремя да предам на своите клиенти и на своите читатели. Астрологичната символика и послания заемат централно място в двата ми романа „Писма от тигана. Астрологична любовна тактика на Яна Шарана“ и „Яна Шарана 2.0. Астрологична тактика за уморени мениджъри“.

Никога не съм имала необходимост да доказвам, че астрологията работи и астрологичните прогнози се сбъдват. Търся практични начини за нейното приложение – такива, които правят живота по-смислен и свързан с цялото. Наричам това търсене „астрологично творчество“.

 Функции

 • Осъществява и поддържа контакти с други астрологични общности;
 • Информира и презентира астрологични школи и организации;
 • Координира участието на чуждестранни лектори в събития на СПА.

e-mail: vanyakiritzova@gmail.com

web: https://sharanite.com/

mob: 0888 354 765


Снежана Георгиева, Координатор Събития

Обожавам да съпътствам промяната, едновременно във външния и  вътрешен свят! Харасвам да (си) задавам въпроси, а отговорите са необятен път на търсене и себенамиране! Имах щастието и удоволствие Адриана Вотей да е мой преподавател в продължение на 4год.

През 2005год. защитих дипломна работа за придобиване на бакалавърска степен от Московска Астрологична Академия. От същата година стартира и моята професионална реализация, като астролог-консултант и преподавател. По-късно през 2012год. в резултат на своя научно-изследователски труд на тема „Цикълът Юпитер-Сатурн приложен, като икономически модел в националното стопанство и икономика на България„ с научен ръководител Антоанета Георгиева, получих степен магистър астролог.

В момента консултирам и преподавам в астро студио AQUARIUS – Варна, като използвам интегрален подход и методи, професионален и житейски опит, интуиция и много любов! Мечтата ми е България да има своята Българска Академия по Астрология!

Функции

 • Организира и координира събития на СПА
 • Координира регистрация на участници във форуми на Сдружението
 • Осигурява финансиране и сътрудници на събития, организирани от СПА

e-mail: georgiev.snezhana@gmail.com

web: www.astro-logia.com

mob: 0897 887 667